“Kendi İşini Kurmak İsteyenler Genç Girişimciler;
Üniversitemiz tarafından “Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm” sloganıyla KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni veriyoruz.
Düzenlenecek olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL’ye kadar hibe ve 70 Bin TL’ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacaklardır.”
Eğitimin İçeriği
Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi aşağıda belirtilen dört ana modülden oluşan toplam 70 (yetmiş) saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsar.
1.Modül; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizlerine kapsayan 8 saatten oluşur.
2.Modül; iş planı kavramı ve öğelerini (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) kapsayan 18 saatten oluşur.
3.Modül; iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmalarını (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) kapsayan 24 saatten oluşur.
4.Modül; iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususları kapsayan 20 saatten oluşur.
Yukarıda belirtilen ana modüller aynı eğitmen tarafından verilir.
Sektörel ve yerel düzeyde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim programına destek modüller (örneğin e-ticaret, dış ticaret vb. sınıf içi eğitim veya atölye çalışması şeklinde) eklenebilir.
Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, her bir sınıf için en fazla 30 (otuz) katılımcı kabul edilir ve katılımcılardan ücret alınmaz.
Eğitim ana modüllerine %80 (seksen) oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanır.
Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin hedef kitlesi, kendi işini kurmak isteyen 18-29 yaş aralığında bulunan gençlerdir.