2021 YKS 2. Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

Sevgili öğrencimiz,

2021 YKS 2. Ek yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt olmaya hak kazanan öğrencilerimiz kayıt için gerekli evraklara https://obs.avrasya.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspxb  adresinden ulaşabilirsiniz. Kayıt işlemleri online olmayıp bizzat Üniversiteye gelerek 26 Ekim – 01 Kasım 2021 tarihleri arasında Avrasya Üniversitesi Pelitli Yerleşkesinde yapılacaktır.

Kayıt Tarihleri        ve         Saatleri

26-27 Ekim 2021                    09:00 – 17:00

28 Ekim 2021                         09.00 – 13:00

01 Kasım 2021                       09:00 – 17:00

MAZERETLİ KAYIT İÇİN;

2021 YKS Merkezi Yerleştirme, Ek Yerleştirme ve 2. Ek Yerleştirme İşlemlerinde Kayıt Tarihlerinde Kayıt Yaptıramayan Adaylar 2021 YKS kılavuzlarında yayımlanan kayıt tarihlerinde kayıt yaptıramayan adayların kayıt tarihinin bitiş tarihinden itibaren 3 hafta içinde başvurması durumunda adayın mazereti ilgili yükseköğretim kurumu tarafından değerlendirilerek mazereti kabul edilenlerin kaydı yapılacaktır. 3’üncü haftanın son günü mesai bitiminden sonra başvuru yapanların başvurularının değerlendirilmeyerek kayıtları yapılmayacaktır.

Kayıt için gerekli belgeler;

1. Avrasya Üniversitesi Kayıt Dosyası Kapak Formu (Görüntülemek için tıklayınız)

2. YKS Sonuç belgesinin internet çıktısı

3. Lise Diploması aslı veya diploma hazırlanmamış ise yeni tarihli mezuniyet belgesi (Üniversite ya da noter tarafından Aslı onaylı belgesi kabul edilir.)

4. 2 adet fotoğraf (4,5×6 ebadında, son 6 ay içerisinde adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş)

5. İkametgâh Belgesi(E-devlet)

6. Adli Sicil Kaydı Belgesi(E-devlet)

7. Askerlik çağında olan adaylar için askerlikle ilişkisizlik belgesi(E-devlet)

8. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

9. Eğitim Ücretinin ödendiğine dair dekont (Bir yıllık)

10. Sağlık Raporu (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için)

11. Engelli Öğrenci Formu (görüntülemek için tıklayınız)

12. Beyanname (görüntülemek için tıklayınız)

15. Eğitim ve Ödeme Sözleşmesi (görüntülemek için tıklayınız)

16. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı için (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). 3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).  4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.). 5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak. HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans) ve UÇUŞ HAREKAT YÖNETİCİLİĞİ (ön lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (itme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb). HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ (lisans) / HAVACILIK ELEKTRONİĞİ (lisans) /UÇAK ELEKTRİK-ELEKTRONİK (lisans) / UÇAK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ (lisans) / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (lisans) / UÇAK GÖVDE VE MOTOR BAKIMI (lisans) / UÇAK BAKIM VE ONARIM (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, itme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb). HAVA TRAFİK KONTROLÜ mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:1) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 3 hükümlerine uygun sağlık raporu almak. 2) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. PİLOTAJ (lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 1 hükümlerine uygun sağlık raporu almak. 2) Pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. belirtilen şartları sağlaması durumunda kayıt yapabilir.